Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

River Flows In You


Καλημέρα αγαπητά μου παιδιά.
Ν'αρχίσω με κάτι ασχετοσχετικό : πήρα χθες ένα mail από το blogger.com με το οποίο με προειδοποιούν πως θα μου διαγράψουν τον λογαριασμό επειδή (λέει) ποστάρω πράματα που προστατεύονται από προστάτες και πνευματικά δικαιώματα και κολοκύθια τούμπανα. Όπως καταλαβαίνετε, το "προώθησα" αρμοδίως, τούτο όμως δεν σημαίνει πως δεν μπορούν να το κάνουν όποτε θένε. Άρα, άμα μια μέρα ξυπνήσετε και δεν δείτε τη νταλίκα στη συνηθισμένη της θέση, πριν κόψετε τις φλέβες σας, να ξέρετε πως δεν έφταιξα εγώ. Εγώ θα συνεχίσω όσο με παίρνει. Μετά, οψόμεθα εις Νίκους.

Γεννήθηκε Lee Ru-Ma στα 1978 στη Νότια Κορέα. Άρχισε το πιάνο στα 5 του και, στα 11 του έφυγε για την Αγγλία. Εκεί σπούδασε το αγαπημένο του όργανο, στην αρχή στο γνωστό The Purcell School Of Music και, στη συνέχεια, στο διάσημο King's College London, το οποίο τον βοήθησε να γίνει γνωστός παγκοσμίως.
Κι'όταν λέμε βοήθησε, μην φανταστείτε μέσον, ρουσφέτι και άλλα τέτοια δημοκρατικά. Όχι. Απλά του επέτρεψε να δείξει προς τα έξω το τεράστιο ταλέντο του. Γιατί, πράγματι, είναι τεράστιο ταλέντο. Όχι μόνο σαν πιανίστας, αλλά, κυρίως, σαν συνθέτης.
Η πρώτη του συμμετοχή σε album ήταν στα 1996, σε μία compilation του πρώτου του σχολείου, The Musicians Of Purcell, όταν και αποφάσισε να δώσει στον εαυτό του το καλλιτεχνικό όνομα Yiruma.
Ο πρώτος προσωπικός του δίσκος (Love Scene) κυκλοφορεί στις αρχές του 2001, όταν ακόμα είναι σπουδαστής. Τον ίδιο χρόνο κυκλοφορεί και ο δεύτερος (First Love), με τον οποίον γίνεται, από τη μία μέρα στην άλλη, παγκόσμια γνωστός.
Από τότε μέχρι σήμερα, κυκλοφορεί άλλους 7, ενώ όλες του οι περιοδείες σε Αμερική, Ασία και ευρώπη είναι sold out.
Δικαίως, λέει η νταλίκα, αφού ο κύριος το αξίζει και με το παραπάνω. Κι'ακόμα περισσότερο.

Στα 2006, αποποιείται την βρετανική υπηκοότητα, κρατάει την κορεάτικη και κάνει την θητεία του στο κορεατικό ναυτικό. Άσχετο, αλλά πληροφοριακό.
Η νταλίκλα σήμερις του κάνει ένα αφιέρωμα, για να τον μάθουν όσοι δεν τον ξέρουν.
Καλή ακρόαση

Maybe
Poem And Like A Poem
Reminiscent
Sky
River Flows In You
Fotografia
Kiss The Rain
Love Me
Indigo
Passing By
Do You
Scene From My Window